Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі тимчасово погіршиться якість повітря: які райони у небезпеці

За даними Лабораторії спостережень за забрудненнями атмосферного повітря у Кривому Розі очікуються несприятливі метеорологічні умови ІІ ступеня. Це призведе до тимчасового погіршання якості повітря. Такий стан триватиме усі вихідні, аж до 21:00 17 березня.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Аналітичний відділ якості атмосферного повітря Кривого Рогу.

За даними ГО “Досить труїти Кривий Ріг”, особливо слід звернути увагу криворіжцям, які мешкають на південь від промислових обʼєктів, наприклад мешканцям житломасиву Терни (вплив комплексу Північного ГЗК), селищ Миролюбівка, Свистунове, Латівка, які вірогідно відчують за такого напрямку та сили вітру вплив викидів від південного промислового вузла.

Людям з хронічними хворобами органів дихання, серцево-судинної системи, алергікам, вагітним жінкам та дітям рекомендується обмежити перебування на відкритому повітрі.

Вдома краще щільно зачинити вікна, зробити вологе прибирання кімнат, а також збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день.

Раніше Інформатор писав про те, що з’явився додаток щоби спостерігати за якістю повітря у Кривому Розі. Також повідомлялося про те, як у Кривому Розі вимірюють якість повітря вздовж доріг. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору