Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Коли у Дніпропетровській області запустять магістральний водогін

Внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС влітку 2023 року, деякі мешканці Дніпропетровщини залишилися без води. Тому в області запустили масштабне будівництво магістрального водогону. І ось навесні 2024 року його мають запустити в роботу.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков, – передає Інформатор.

У березні планується запуск магістрального водогону. Він має забезпечити водопостачання для міст, які постраждали унаслідок підриву Каховської ГЕС.

«Вже наступного місяця запустимо водогін на Дніпропетровщині. До кінця року маємо відновити постачання питної води в Миколаєві. Тут співпрацюємо з нашими партнерами, зокрема, з Урядом Данії», – розповів Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков під час виступу на форумі «Україна.
Рік 2024».

На ділянці «Інгулець – Південне водосховище (Кривий Ріг)» будівельники виконують роботи на насосних станціях, монтаж труб вже на фінальній стадії.

На ділянці «Марганець – Нікополь – Покров» будівельники виконують роботи на насосних станціях, майже завершений монтаж труби, паралельно проводять роботи з засипки труби.

Магістральний водогін – один з найважливіших проєктів Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. 1,5 мільйона людей у Дніпропетровській області отримають воду по завершенню його будівництва. Протяжність водогону становить 145 кілометрів.

Над проєктом почали працювати з перших днів після підриву Каховської ГЕС. Паралельно з проєктуванням розпочалося будівництво.

Раніше Інформатор повідомляв, чому під Кривим Рогом зводять бетонну дамбу. Також ми писали, що запрацювала перша гілка водогону між річкою Інгулець та Південним водосховищем.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору