Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні планують замінити строкову військову службу для молодих українців на базовий вишкіл

В Україні триває повномасштабне вторгнення росії в Україну. І якщо в нашій перемозі мало хто з українців сумнівається, то всі розуміють і те, що географічно ми залишимося жити з недуже адекватним сусідом. Тобто до можливого нападу доведеться бути готовими завжди.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, щоб мати підготовлених воїнів, у Верховній раді запропонували замінити строкову службу базовим військовим вишколом для громадян від 18 до 25 років.

За словами Нардепа заступника голови парламентського комітету та голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгора Чернєва, зараз строкова служба в армії триває від 12 до 18 місяців, залежно від того, є в людини вища освіта чи ні. Пропонується замінити її на тримісячний вишкіл. Це базовий курс, а також два місяці фахової підготовки. Є пропозиція, щоби людина, якій виповнилося 18 років, сама обрала час, коли вона готова пройти такий вишкіл з 18 до 25 років, тобто сама вирішуватиме, що умовно наступного року чи через два роки вона готова пройти таке навчання. При цьому процес вишколу повинен розпочинатися ще у школі та закінчуватися вишколом у військових кафедрах вищих навчальних закладів.

Черняєв переконаний, що це дасть можливість краще планувати навантаження на полігони та центри підготовки.

Раніше Інформатор писав про смарт-мобілізацію в Україні. Також повідомлялося про те, чи можна оскаржити висновок ВЛК.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Faceboоk

Альона Свірідова

Нагору