Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпрі стали проводитися операції по трансплантації кісткового мозку для онкохворих

Нещодавно в однієї з лікарень Дніпра була проведена надскладна операція по трансплантації кісткового мозку для 17-річного Дмитра з Полтави. Це одна з небагатьох клінік України, де лікарі роблять такі операції. Для хлопця ж вона є єдиним шансом на порятунок від онкологічної хвороби.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровську ОВА, вперше аналогічна практика лікування у Дніпрі розпочалося у 2021 році, але війна його призупинила. І ось зараз – запустили знову.

Аби ефективно протистояти онкології, лікарі та медсестри навчалися в Іспанії, Німеччині, Нідерландах, Чехії. Мають і необхідне обладнання. Тому все пройшло добре.

Попереду у хлопця ще реабілітація. Та вже зараз він почувається нормально. І що важливо – з’явився апетит. А відтак й побільшало сил, аби протистояти недузі.

Наразі до трансплантації готують наступного пацієнта – 15-річного Сашу.

“У надважких умовах, які диктує війна, наші професіонали впроваджують кращі світові методики. Дякую їм за врятовані життя!” – написано у повідомленні.

Раніше Інформатор писав про те, що у лікарні Дніпра рятують молодого воїна-добровольця з Києва. Також повідомлялося  про те, що у Дніпрі “по шматочкам” збирають пораненого бійця “з нуля”.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору