Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпровській лікарні врятували бійця з надважким пораненням у голову

Медики обласної клінічної лікарні продовжують творити неможливо. Їм вдається рятувати бійців, якім ворожі кулі інколи майже не залишають шансів на життя. 45-річний Максим з Одеси – один з таких врятованих.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на генерального директора медичного закладу Сергія Риженка, під час бойової перестрілки під Бахмутом в Курдюмівці чоловік отримав вогнепальне поранення в голову. Його екстрено доставили та госпіталізували у лікарню Мечникова.

На комп’ютерній томографії лікар Ярослав Соколенко побачив кулю в голові, яка пробила лоба і залишилась зовсім поруч з внутрішньою сонною артерією в правій основній пазусі.Далі був короткий консиліум. Вагань не залишилося. Потрібна термінова операція.Під час її проведення пораненому ставало гірше, наступав набряк. І тоді досвідчений хірург Соколенко вирішив ризикнути. Через носову порожнину ендоскопічно він дістав оболонку кулі…

Куля, яка знаходилася у голові бійця

Куля, яка знаходилася у голові бійця

Воїн так і не зрозумів чудовий момент рятування життя, яке провів хірург за допомогою новітніх технологій.

“Кожного дня лікарі Мечникова в реанімаційних залах, операційних тихо, але героїчно рятують людські життя, виконуючи величезну роботу, яка береже українську націю.
Десятки тисяч приречених повернулись до рідної домівки” – пише Риженко.

Що до пораненого Максима, то він вже прийшов до тями й по пам’яті вже дзвонить в Одесу шістнадцятирічному сину, одержавши від друзів новенький телефон. На жаль старий з номерами рідних зостався в окопі, де його настигла куля.

Раніше Інформатор писав про те, що у лікарні Дніпра рятують молодого воїна-добровольця з Києва. Також повідомлялося  про те, що у Дніпрі “по шматочкам” збирають пораненого бійця “з нуля”.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору