Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпрі рятують тяжко пораненого у шию бійця, який був за мить до загибелі

В обласній клінічній лікарні імені Мечникова продовжують рятувати поранених на фронті бійців. Лікарі буквально витягують з того світу пацієнтів, надаючи їм шанс вилікуватися, стати здоровими та продовжувати жити. Один з таких – воїн із Закарпаття.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Генерального директора лікувального закладу Сергія Риженка, зараз там знаходить 39-річний боєць з Закарпаття, на ім’я Степан. Він – старший солдат, санінструктор. Вивчав та полюбив професію медичного рятівника.

З 2015 року відстоював українські позиції в зоні АТО. Раніше працював деревообробником.За час війни вивіз з поля бою понад чотирьохсот поранених солдатів та сотні полеглих.

На останній евакуації одержав вкрай тяжке поранення в шию.

Був за мить до гибелі, могло повністю паралізувати.

Дихає через трахеостому, розмовляти не може, але потужний дух видає справжнього українця. Лікарі Богдан Шпортько та Анатолий Галущак зробили все, щоб при такому важкому пораненні він виживав.

Як пише Сергій Риженко: “Він прагне повернутись на передову, щоб під кулями та вибухами гармат рятувати хлопців.Поруч з ним в реанімації Мечникова лежать ті, що втратили кінцівки в цьому бою.
Степану здається, що йому “фортить”…”

Ось це він написав лікарю

Цю записку поранений боєць написав лікарю Сергію Риженку

Цю записку поранений боєць написав лікарю Сергію Риженку

Раніше Інформатор писав про те, що Дніпровські лікарі дістали кулю з шиї бійця, а також про те що у Мечникова врятували шахтаря з Дніпропетровської області.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору