Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області вандали понівечили історичний пам’ятник “Катеринославську милю”

У селі Волоське Дніпропетровської області знаходилася дивом збережена з 18-го сторіччя пам’ятка архітектури “Катеринославська миля”. Зараз замість неї груда каміння. Там безжалісно “попрацювали” вандали.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Дніпро, “Катеринославська миля” – це складений із грубого каменю чотиригранний обеліск, який зроблений у формі піраміди. Цими обелісками зображений маршрут імператриці Катерини II з Петербурга в Крим у 1787 році. Подібні шляхові знаки за розпорядженням князя Потьомкіна були розставлені на всьому шляху через кожні 10 верст. Наразі, одна з двох “миль”, які збереглися, зруйнована.

Вандали розбили обеліск та розмалювали історичну пам’ятку балончиком із фарбою.

Інформатору Дніпро у пресслужбі ГУНП у Дніпропетровській області підтвердили факт події. Поліцейські відкрили справу за попередньою класифікацією частина 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі вандали розтрощили зупинку громадського транспорту  та про те, що вандали  пошкодили автівки військових на Інгульці.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору