Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Мешканцям гуртожитку у Металургійному районі відключили світло за борги: люди мітингують і перекрили рух транспорту

Близько сотні містян перекрили рух повулиці Соборності. Криворіжці, які від відчаю вийшли на вулицю – жителі сімейного гуртожитку по вулиці Домнобудівників. Їм вимкнули світло через заборгованість.

Повідомляє Інформатор з місця події.

26 січня мешканцям гуртожитку вимкнули світло за борг у майже 1 млн гривень, який тягнеться ще з травня 2022 року.

У мешканців кімнат не було окремих рахунків за спожиту електроенергію. Жителі хотіли укласти прямі договори з ДТЕК — щоб кожна кімната сплачувала окремо, однак не було проєкту. Тож перераховували гроші за світло на рахунок ОСББ. Куди пішли кошти — невідомо, але точно не за призначення. Тому мітингувальники у усьому звинувачують голову ОСББ.

Проте голова ОСББ Юлія Комашко запевняє, що з неї зняли повноваження відповідальної і вона немає ніякого відношення до електропостачання.

“Ми не сплачували поточні рахунки, і за це нас відключили. З 2021 року з мене знято це навантаження, і ДТЕК мав заключити індивідуальні договори. Але не зробив цього. Я не маю жодного стосунку до нарахування за електропостачання. У нашому будинку є кімнати, де накопичили великі борги, які ніхто не списує», – пояснює голова ОСББ Юлія Комашко.

Станом на 19:00 рух транспорту можливий лише по кільцю Соборності.

За порядком слідкує поліція.

Раніше Інформатор повідомляв, 29 січня боржникам в Україні почали відключати світло за борги. Також ми писали, як дізнатися про борги знайомих.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко 

 

Нагору