Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Смачно та бюджетно: готуємо печінку з гірчицею та сметаною

Куряча печінка – один з найдоступніших та найкорисніших субпродуктів. Готується він дуже швидко. Головне – не перетримати на вогні, аби смакота не перетворилася на “гуму”.

Інформатор пропонує приготувати курячу печінку з гірчицею та сметаною.

Продукти

1 кг курячої печінки;

– 2 цибулини;

– 4 зубчики часнику;

– 2 столові ложки соняшникової рослинної олії;

– 1 чайна ложка солі;

1/3 чайної ложки чорного меленого перцю;

– 1 чайна ложка цукру;

– 4 столові ложки сметани;

– 1 чайна ложка гірчиці;

– 2 столові ложки води.

Приготування

1. Викладаємо курячу печінку в глибоку миску. Залийте її гарячою водою і дайте постояти 2-3 хвилини.

2. Очистить цибулю і часник. Цибулю наріжте четвертинками, а часник дрібно наріжте.

3. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Додайте до нього цибулю. Приправте його цукром і сіллю і обсмажте на середньому вогні до легкої рум’яності.

4. Нарешті додайте часник і відціджену печінку. Додайте щіпку солі і меленого чорного перцю. Дуже добре перемішати. Накрийте сковороду кришкою і готуйте печінку на середньому вогні 5 хвилин.

5. В окремій мисці з’єднайте сметану з гірчицею і водою.

6. Отриманий соус вилити в сковорідку з печінкою і перемішати. Готуйте страву під кришкою на повільному вогні ще 10 хвилин.

Все, печінка готова. Подавайте її з улюбленим гарніром.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати теплий салат з печінкою та апельсином. Також ми розповідали про те, як приготувати у духовці лінивий печінковий торт.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

 

Нагору