Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ресторан вдома: готуємо теплий салат з печінкою і апельсином

Ніжна печінка і солодкуваті яблука на подушці з хрусткої весняної руколи, і цитрусові нотки – цей салат точно буде вам до смаку. 

Інформатор рекомендує приготувати просту і недорогу ресторанну страву вдома. 

Інгредієнти:

  • Куряча печінка 400 г
  • Рукола 70 г
  • Мікс салату 70 г
  • Яблуко 1 шт.
  • Соняшникова олія 2 ст.л.
  • Цукор
  • Апельсин 1 шт.
  • За бажанням кунжут і соняшникове насіння
  • Цибулина 1шт.
  • Соєвий соус
  • Бальзамічний соус
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. У яблук видалити серцевину з допомогою ножа для видалення середини яблука, нарізати.
  2. Курячу печінку промити, очистити від прожилок і плівок, розрізати навпіл.
  3. Руколу вимити й обсушити.
  4. Яблука покласти в каструлю / сотейник, влити ложку води, додати цукор. Періодично помішуючи, карамелізувати яблука. Вони повинні стати м’якими.
  5. На соняшниковій олії обсмажити печінку і цибулю, додати соєвий соус і протушкувати 2-3 хвилини. Дуже важливо не пересмалити печінку: вона повинна бути всередині рожевою.
  6. Апельсин очистіть від шкірки, розділіть на часточки і видаліть білу плівку.
  7. Печінку, яблука, філе апельсина викладаємо на подушку з руколи і мікс салату. Заправляємо олією і бальзамічним соусом.

Солимо, перчимо за смаком.Смачного!

                                                Євгенія Вікторівна

Нагору