Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Історія довжиною у 2,5 роки: медики Дніпропетровської області забрали дитину у горе-матері

Два з половиною роки тому Швидку викликала літня жінка та попросила довідатися про стан здоров’я онука, якого народила її неблагополучна дочка. Співмешканець породілля, який не був батьком дитини, виявився нетверезим і навіть не хотів пускати лікарів до квартири. І ось днями швидка знову, по заяві поліції, приїхала на цю ж адресу. Той же нетверезий чоловік, те ж занедбане маля і той же бруд у хаті…

Цю неординарну історію Інформатор довідався з посту співробітниці Швидкої допомоги Валентини Марченко.

Медикиня написала, що в серпні 2021 року, у Нікополі, одна немолода жінка викликала швидку для себе, а після прибуття бригади на виклик сказала, що вона почувається добре, але дуже переживає за внука, чи внучку, якого народила її асоціальна донька. Бригада зв’язалася з диспетчерською і виїхала за вказаною адресою.

На стук у двері вийшов нетверезий чоловік. На запитання фельдшера, чи не народилася у них в домі дитина, відповів, що йому про це нічого не відомо, але він спробує дізнатися щось із цього приводу. Через декілька хвилин вийшов і сказав, що дійсно, його співмешканка народила дитину, але пускати фельдшера не захотів. Тільки погроза зустрічі з поліцією змусила його пустити медиків до квартири. Там дійсно була породілля та новонароджений хлопчик. Жінка пояснила, що  дитина народилася три дні назад, але, оскільки, у неї проблеми з паспортом, то вона ні до кого не зверталася, проте погодилася поїхати в пологовий будинок.

І ось нова зустріч. Швидку викликали до дитини 2,5 роки на ту ж саму адресу. Нажаль, все повторилося: той же нетверезий чоловік з дитиною, ті ж бруд та занедбаність. Тільки малюк підріс. Виглядав він не виснаженим, але недоглянутим. Матусі вдома не було.

Було вирішено зробити соціальну госпіталізацію хлопчика в дитячу лікарню.

Як розповідали потім зі сльозами на очах лікар та фельдшер, коли вони тримали на руках хлопчика під час транспортування,  потім не могли розімкнути обіймів покинутої дитини, яка, видно, ніколи не відчувала материнської ласки та тепла…

“Бажаємо дитині знайти свою щасливу долю та велика подяка медичним працівникам екстреної медичної допомоги, які готові ділитися теплотою своїх сердець з пацієнтами” – написано у пості.

Раніше Інформатор писав про те, як маленький хлопчик з Дніпропетровської області врятував маму. Також повідомлялося про те, що у Дніпропетровській області п’яний пацієнт бився та обвинуватив фельдшерів Швидкої у крадіжці.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору