Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Родинний бізнес: у Дніпропетровській області сім’я під виглядом відомих брендів виготовляла алкоголь та цигарки

Мешканець Дніпра, залучивши свою дружину та декількох знайомих, у промислових масштабах та під виглядом відомих брендів, виготовляв алкоголь та цигарки. Підпільний бізнес приносив його учасникам до 6 мільйонів гривень прибутку.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Дніпропетровської області.

Мешканець Дніпра організував підпільний бізнес з виготовлення алкоголю та тютюнових виробів, які він видавав за відомі бренди. До “справи”  залучив свою дружину, яка займалася усіма фінансовими питаннями, та кількох знайомих. Останні відповідали за виробничі процеси, пакування, збут та доставлення сировини в цехи та продукції до місць її продажу.

В орендованих складських приміщеннях на території Дніпра ділки виготовляли фальсифікат, змішуючи спирт з водою. Існувало кілька “цехів”.

Отриману водно-спиртову суміш за допомогою саморобного автоматизованого устаткування розливали у скляну півлітрову тару. Виробничі потужності дозволяли виготовляти до 55 тисяч пляшок на місяць.

Крім того, “бізнесмени” незаконно “штампували” цигарки. Щомісяця – понад 50 тисяч пачок.

Збували лікеро-горілчану та тютюнову продукцію під виглядом відомих брендів, через власну мережу закладів громадського харчування, інші торгові точки та гуртом. Під час продажу фальсифікату використовували марки акцизного податку України, які друкували на кольоровому принтері.

Підпільний бізнес приносив його учасникам до 6 мільйонів гривень прибутку. Поліцейські виявили та ліквідували “підприємство”.

Було проведено 56 санкціонованих обшуків на території Дніпра та області за місцями виробництва, зберігання, збуту фальсифікованої продукції, а також за місцями мешкання та у транспортних засобах учасників злочинної групи. У порушників вилучили три станки для виготовлення та фасування тютюнової продукції, обладнання для повного циклу виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції. Крім того, 7 500 літрів спирту та фальсифікованого алкоголю в каністрах та кегах, 4 200 скляних пляшок готової продукції з підробленими марками акцизного податку, поліграфічну продукцію, пакувальну тару, 8 300 пачок цигарок, 130 000 гривень, п’ять автомобілів. Загальна сума вилученого – понад 17 млн грн.

Відкрито кримінальне провадження.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області подружжя виробляло підпільний алкоголь. Також повідомлялося про те, що в центрі Кривого Рогу “накрили” продавців нелегальних цигарок.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору