Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Екологічний проєкт «АТБ»: вже утилізовано понад 311 тонн використаних батарейок

Жорстока війна, яка майже два роки триває в Україні, не змінила відношення громадян до власної країни, рідної землі, екології та, відповідно, здоров’я майбутніх поколінь. Це вчергове доводять екологічні ініціативи, які реалізує патріотичний бізнес, і які активно підтримує суспільство.

Одним з наочних підтверджень тому є популярний проєкт “АТБ” з переробки небезпечних для довкілля використаних елементів живлення — «Утилізуй сьогодні для чистого завтра».

Ініціатива зі збору, сортування та переробки використаних батарейок профільними європейськими підприємствами вже кілька років  реалізується “АТБ” у партнерстві з Duracell, SavService, PromoService та лише набирає обертів.

Згідно оновлених даних компанії, минулого непростого року плановий об’єм експорту  навіть було перевиконано на 51 тону. Напередодні новорічних свят попри складнощі, викликані протестувальниками на українсько-польському кордоні, на відоме польське підприємство BatEKO прибули 14-та і 15-та фури батарейок, зібраних в дискаунтерах “АТБ”. Загальна вага відправлених на переробку елементів живлення протягом 2023-го року (при плані у 160 тонн) досягла відмітки у 211,6 тонни. За даними польських партнерів, 168 тонн цього небезпечного для екології вантажу вже успішно утилізовано.

Наразі “АТБ” займає перше місце по загальному об’єму експорту використаних батарейок на переробку в країни ЄС за всі роки нашої незалежності. На спеціалізовані заводи GreenWEEE (Румунія) та вказаний польський BatEKO загалом доправлено вже 311 тонн. Це – приблизно 15 мільйонів використаних батарейок, які свідомі українці не викинули у звичайний смітник, а принесли до спеціальних контейнерів розташованих в магазинах найбільшої торговельної мережі країни, турбуючись про довкілля.

В компанії щиро дякують небайдужим громадянам за довіру та спільні зусилля по захисту природи, а також поширення культури свідомого ставлення до небезпечних відходів.

Започаткована “АТБ” правильна переробка/утилізація використаних елементів живлення вже кілька років поспіль дозволяє не тільки рятувати довкілля від шкідливих елементів, а й зберегти ресурси, повернувши матеріали до повторного використання.

Нагадаємо, “АТБ” однією з перших у галузі ритейлу підтримала європейську тенденцію по відмові від шкідливого пластику. В магазинах мережі використовуються «зелені» біорозкладні пакети і навіть інноваційні пакети з кукурудзяного крохмалю.

«АТБ» - драйвер екологічної ініціативи в Україні по збору та переробці використаних батарейок

«АТБ» – драйвер екологічної ініціативи в Україні по збору та переробці використаних батарейок

Вже утилізовано понад 311 тонн використаних батарейок

Вже утилізовано понад 311 тонн використаних батарейок

Досягнута ціль в переробці 15 мільйонів використаних батарейок

Досягнута ціль в переробці 15 мільйонів використаних батарейок

Партнерський матеріал

Нагору