Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Попри масовані обстріли міста, криворіжець підтримував росію у соцмережах

Повномасштабна війна триває в Україні майже два роки. Проте і досі у Дніпропетровській області виявляють прихильників росії. Так, у Кривому Розі чоловік поширював російську пропаганду у соцмережах. А у Павлоградському районі колаборант захоплювався ПВК “вагнер”.

Повідомляє Інформатор із посиланням на СБУ у Дніпропетровській області.

Мешканець Кривого Рогу активно репостив ворожу пропаганду з прокремлівських Телеграм-каналів, які підконтрольні спецслужбам рф.

А зловмисник з Павлоградського району публікував в «Одноклассниках» власні дописи на підтримку загарбників та найманців з російської приватної військової компанії «Вагнер».

Іншим фігурантом виявився підприємець із Дніпра, який поблизу одного з міських парків привселюдно закликав людей допомагати рашистам у війні проти України.

А ось працівниця лікарні з Павлограду у телефонних розмовах зі своїми родичами з росії вона підтримувала тимчасову окупацію частини території України.

Під час обшуків за місцями проживання всіх п’ятьох фігурантів вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами зради України.

Наразі прихильникам рашизму повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

– ст. 111-1 (колабораційна діяльність);

– ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що росіяни скерували 9 ракет на Кривий Ріг 8 січня. Також ми писали, що двоє колаборантів з Кривого Рогу підтримували країну-агресора.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору