Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

В Дніпропетровській області торгували людьми, прикриваючись реабілітаційним центром

У Дніпропетровській області діяв псевдореабілітаційний центр. Зловмисники заманювали туди асоціальні особистості під виглядом лікування від наркотичної та алкогольної залежності. Насправді ж їх змушували майже безкоштовно займатися важкою працею.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Дніпропетровської області, у Дніпрі чотири чоловіки займалися вербуванням безхатченків та осіб з алкогольною і наркотичною залежністю. Обіцяючи їм лікування та пристойні умови проживання, зловмисники направляли їх на тяжкі будівельні та земельні роботи. 38-річний організатор реабілітаційного центру встановив жорсткі правила розпорядку центру та контролював їх дотримання. Він набрав осіб, які вербували нових робітників та підшуковували їм роботи у місті Дніпро та на території Дніпропетровської області, а також займався розподілом коштів, отриманих за працю “пацієнтів”.

Правоохоронці встановили чотирьох учасників злочинної групи, жертвами яких стали 50 осіб.

9 січня поліцейськими, за силової підтримки працівників полку поліції особливого призначення та управління «КОРД» ГУНП, проведено санкціоновані обшуки за місцем розташування двох центрів реабілітації. В результаті була виявлена документація, візитки, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи та інші речові докази, які доводять причетність затриманих до злочину. Їм повідомили про підозру та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.

Наразі правоохоронці опитують жертв злочинів, встановлюють всі обставини втягнення людей у трудове рабство.

Раніше Інформатор писав про те, що мешканець Дніпропетровської області продавав дівчат у рабство за кордон.  Також повідомлялося про те, що у Дніпропетровській області “фермери” змушували безхатченків працювати “за харчі”.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору