Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області завербований посадовець “Укрзалізниці” шпигував за рухом військової техніки ЗСУ

Посадовця однієї із вузлових станцій “Укрзалізниці” затримали у Дніпрі. Чоловік передавав ворогу інформацію залізничних маршрутів переправлення на фронт бойових машин «Бредлі» та танків «Леопард». Тим самим допомагав росіянам влаштувати повітряні удари по залізничних об’єктах регіону.

Повідомляє Інформатор із посиланням на СБУ.

Крім того, фігурант збирав розвіддані про кількість і тип озброєння, яке доставляють залізничною дорогою.

Для цього російський агент фіксував місце і час проходження військових ешелонів, а також намагався дізнатися про їх маршрут із зупинками та пунктами призначення. СБУ спрацювали на випередження і своєчасно викрили ворожого агента. Фігурант був дистанційно завербований фсб влітку 2023 року.
Увагу росіян посадовець привернув через свою прокремлівську позицію у Телеграм-каналах, де схвалював збройну агресію рф.
Для комунікації з фсб агент використовував анонімний чат у месенджері. Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного вилучено мобільні телефони, які він використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.

Зловмиснику повідомили про підозру за держзраду. Наразі він перебуває під вартою.

Вилучені телефони, на які зрадник знімав рух військової техніки ЗСУ

Зловмисника взяли під варту

Затримання шпигуна

Раніше Інформатор розповідав, що СБУ у Дніпропетровській області викрила двох колаборантів, які підтримували росію. Також ми писали, що двоє колаборантів з Кривого Рогу підтримували країну-агресора.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

 

Нагору