Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Постраждала дитяча кімната у ТРЦ: як росіяни прокоментували масовану атаку на Кривий Ріг

Вранці 8 січня криворіжці прокинулися від потужних вибухів за вікном. В місто прилетіло близько 9 ракет, які пошкодили будинки, лікарні і торговельний центр. Проте російські пропагандисти стверджують, що дитяча кімната, яка знаходиться на місці руйнування, це логістичний об’єкт ЗСУ.

Російський пропагандистський телеграм-канал стверджує, що ракети поцілили у промисловий склад, де зберігають необхідні речі для ЗСУ, – передає Інформатор.

Проте всі криворіжці і гості міста знають, що “Сонячна галерея” звичайний торговий центр, у якому працюють магазини і супермаркет. До того ж чимало містян напередодні спокійно прогулювалися його поверхами, а діти бавилися у розважальній кімнаті, з якої вилетіла стіна.

“Справа в тому що, по-перше, так званий ТЦ швидше схожий на великий промисловий склад, приміщення якого прийнято здавати для зберігання чогось. По-друге, на відео не видно ні манекенів, ні яскравих вивісок магазинів того ж одягу, що вабить, що було б властиво для ТЦ. І нарешті: Кривий Ріг розташований досить близько до лінії фронту, щоби все більші приміщення всередині міста давно перекваліфікувати під потреби ЗСУ. Отже, зі стратегічної точки зору, навіть якщо колись це був ТЦ (дуже сірий і непримітний, треба відзначити), з початку сво (ред. війни), швидше за все, він був перекваліфікований на логістичний об’єкт для ЗСУ. До того ж, кожен уже, напевно, бачив, що буває з такими об’єктами після влучення російської ракети — те, що ми спостерігаємо на відео вище, більше схоже на влучення української ракети ППО”, – пишуть пропагандисти.

І на останок, у Повітряних силах заявили, що не змогли збити жодної надзвукової ракети Х-22, Х-31П або ж “Іскандерів”, які росіяни випустили по Україні, зокрема й по Кривому Рогу.

Батут у пошкодженому ТРЦ

Раніше Інформатор повідомляв, чи буде працювати пошкоджений ТРЦ “Сонячна Галерея”. Також ми писали, що у Кривому Розі облаштовані штаби допомоги постраждалим від ракетної атаки росіян.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору