Шукаєте, що приготувати для святкового столу, щоб побалувати дітлахів? Запечені маленькі сосиски викладаємо, як декоративний різдвяний віночок. Від рецепта «Віночки з сосисками» будуть у захваті, як діти, так і дорослі.
Для приготування вам потрібні саме мінісосиски, з такими легше зробити віночок, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
- листкове заморожене тісто — 500 г;
- сосиски маленькі — 500 г;
- жовток — 1 шт.;
- молоко — 1 ст. л.;
- розмарин для подачі — 200 г;
- кетчуп для подачі.
Спосіб приготування:
Листкове заморожене тісто розморозити і нарізати продовгуватими трапеціями або смужками.
Кожну мінісосиску проколоти виделкою і загорнути у тісто так, щоб сосиску було видно з обох її країв.
На деко, застелене пергаментом, викласти сосиски в тісті у два кола, одне навколо іншого, формуючи віночок.
В чашці змішати один жовток з двома ложками молока і змастити отриманою консистенцією віночки із сосисок в тісті. Найпростіше зробити це за допомогою кулінарного пензлика.
Розігріти духовку до температури 180 градусів і випікати сосиски 20 хвилин.
Обережно перекласти віночки з сосисками на окреме блюдо і прикрасити гілочками свіжого розмарину по колу, досягаючи вигляду різдвяного віночка.
Подавати, поставивши посередині піалу з кетчупом.
Раніше ми розповідали, як приготувати закуску “Ялинку” на новорічний стіл. Писали, як приготувати святковий десерт «Біле Різдво» та пастромі з курячих грудок.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок