Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні пропонують формувати “трудові батальйони” з ухилянтів

У зв’язку з загальною мобілізацією в промисловості України катастрофічно бракує кадрів. При цьому частина призовників робить все, аби не потрапити до війська. Зрозуміло, при такому відношенні до служби воїни з них ніякі.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна, особливо важко зараз доводиться працівникам оборонної галузі. За словами директора оборонного підприємства “Українська бронетехніка» Владислава Бельбаса в інтерв’ю «Економічній правді», наразі їм гостро не вистачає фахівців, зокрема конструкторів, зварювальників, розробників із досвідом проєктування бронеавтомобілів і боєприпасів тощо. Цю нішу могли б заповнити чоловіки, котрі відмовляються від мобілізації. Навіть якщо в них немає спеціальної освіти та навичок, вони, наприклад, могли б складати міномети.

“Якщо людина не хоче воювати, ви її не змусите. Це буде негативний чинник на полі бою. Чому би з цих ухилянтів не формувати трудові батальйони та не відряджати їх на воєнні заводи?” – запропонував Бальбес.

За словами оборонця, на початку повномасштабного вторгнення 30% штату цього підприємства були ветеранами бойових дій. Всі вони пішли воювати, а назад їх відкликати вже не можна. Це були люди, які займалися розробкою та випробуванням техніки.

«Зараз нам не вистачає конструкторів, розробників із досвідом проєктування бронеавтомобілів, боєприпасів. На ринку дуже мало досвідчених людей з оборонної галузі. Наші виші таких кадрів поки що не готують. Серед робітничих спеціальностей найбільше не вистачає висококваліфікованих зварювальників», – зазначив Бельбас.

Тому він запропонував демобілізувати інженерів або відправляти їх у відрядження на заводи оборонної промисловості.

“Вони б реально могли вплинути на галузь. Нам потрібно ефективно використовувати той людський ресурс, який у нас є”, – наголосив директор «Української бронетехніки».

Раніше Інформатор писав про те, що ухилянти вигадали новий метод виїзду за кордон. Також повідомлялося про те, що ухилянти з Дніпропетровської області намагалися виїхати на машині до Румунії.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору