Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі відкрилася школа для людей з інвалідністю

За підтримки Першої леді України Олени Зеленської у її рідному Кривому Розі відкрили сьому в Україні автошколу для осіб з інвалідністю. Вона знаходиться на базі Донецького державного університету внутрішніх справ. Це перша інклюзивна автошкола в місті необласного значення.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Міністерство внутрішніх справ.

Після закінчення успішного навчання в цій автошколі, особи з інвалідністю зможуть складати теоретичні та практичні іспити в сервісному центрі МВС №1248 у Кривому розі.

«Ця автошкола вже друга у Дніпропетровській області, в якій особи з інвалідністю можуть проходити навчання для отримання посвідчення водія. За перші 5 місяців з початку запуску флагманського проєкту сервісний центр МВС у місті Дніпро видав 6 посвідчень водія особам з інвалідністю. А по Україні – 30», – розповів начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

У майбутніх водіїв перевірятимуть практичні навички керування на спеціально обладнаних автомобілях з ручним керуванням. Інструктори пройшли додаткове навчання в Києві, а навчальний транспорт спеціально  переобладнали для потреба осіб з інвалідністю. Разом з тим, центри МВС обладнані пандусами, кнопкою виклику персоналу та мають облаштовані місця для паркування.

Автошкола розташована на базі Донецького університету внутрішніх справ

Відкриття інклюзивної автошколи

Автомобілі обладнані для потреб людей з інвалідністю

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі закрили мрео, яке знаходилося у приміщенні гіпермаркету МЕТРО. Також ми писали про першу випускницю Дніпровської автошколи для осіб з інвалідністю.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору