Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Злочинець з України, який сидів у російській тюрмі, відмовився воювати проти своїх й повернувся на Батьківщину

Кажуть, що людина планує, а Бог вирішує. Саме так сталося з мешканцем Кіровоградської області Юрієм, який на початку двотисячних поїхав на заробітки до москви. Невідомо, який злочин він там скоїв, але до тюрми загримів надовго. На цілих 12 років. В ізоляторі тієї тюрми він та ще шість ув’язнених українців, зустріли повномасштабне вторгнення

Його цікавою історією з Інформатором поділилася відома криворізька журналістка, а зараз боєць батальйону “АРЕЙ” Вікторія Сімкіна.

Її пост ми приводимо у трохи скороченому вигляді.

“В день початку великої війни Юрія та ще шістьох ув’язнених українців зачинили в ізоляторі, щоб не бунтували. Каже, що вся в’язниця їх “підігрівала” – чай, цигарки, їжа в знак підтримки. А потім приїхав пригожин. Поважні люди, за визначенням нашого співрозмовника, відразу всіх сповістили, що коли хтось піде на угоду з ним – “повернеться вже в гарем”. Юрій стверджує, що на їхньому поверсі всі дослухалися. Щоправда, в’язниця то була для іноземців. За себе ж каже, що за жодних умов не пішов би проти своїх. Хоч має проблеми з законом і можна по всякому його називати, але не зрадником.

Коли закінчився термін ув’язнення, чоловік почав збирати гроші для повернення в Україну. Він робить дуже гарні і точні моделі кораблів. Якби побажав, міг би осісти на росії, адже його вироби мали попит. Навіть були чималі замовлення для прикрашання вулиці одного міста. Та заробляв виключно на дорогу додому. Потім збір документів, довга процедура отримання дозволу і ось він на українській землі. Тут, зі зрозумілих причин, теж все не просто. Відповідна ретельна перевірка займає багато часу. Подробиці пропущу. Та головне, каже, що вдома, а інше витримає.”

Раніше Інформатор писав про те, як відносяться до українських військових мешканці визволених від росіян територій. Також повідомлялося про те, що боєць батальйону “АРЕЙ вистрілив у супротивника, переодягнутого у форму ЗСУ.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Фото: Вікторія Сімкіна

Альона Свірідова

Нагору