Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Ворог у “пікселі”: боєць батальйону “АРЕЙ” вистрілів у супротивника, переодягнутого у форму ЗСУ

Війна – страшна річ і одночасно дуже проста: чи ви їх повбиваєте, чи вони вас. Думати інколи ніколи. Стріляти доводиться на звук чужої мови, на інші прикмети присутності ворога. І найстрашніше, що може статися з українським воїном, це думка про те, що твоя куля могла випадково уразити свого. Цим острахом користуються росіяни.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на бійця батальйону “АРЕЙ” журналістку Вікторію Сімкіну, це було при визволенні Старомайорського. Витісняючи окупанта з селища, бійці батальйону “АРЕЙ” займали будинок за будинком. Боєць з позивним Грузин і ім’ям Заза був серед них.

Далі просто цитую Вікторію: “З КП рацією надійшов наказ “чекати і спостерігати”.
Заза виглянув з-за рогу і побачив його. Вони опинилися очі в очі і обидва зрозуміли, що залишиться один. Грузин встиг натиснути на гачок першим. І пів години потім не виходив на зв’язок. Рація розривалася: “Грузин, як обстановка?”. А Грузин мовчав…

Мовчав, бо вбитий ним був одягнений в “піксель”… Як наші, розумієте?.. Ще й блакитна пов’язка… Як у наших… Щоправда, не на тому місті, де ми маємо її носити… І якби Заза не вистрілив першим, то не було б вже Зази – він випередив того, хто направив на нього автомат лише на долю секунди…

“Грузин, як обстановка?” – розривалася рація, а він мовчав… Мовчав і чекав, поки вщухне вогонь. Щойно стало можливим, Заза пробрався до тіла. І лише тоді видихнув полегшено. То не був українець. Це підтверджували документи і різні тематичні наліпки, типу шеврона “Ми з Бурятії”. “А ми з України!!!” – гордо промовив Заза).

І лише потім на КП почули Грузина. Ця частина історії відразу стала мемом)
– Я орка завалив, здох падло!- прокричав Заза з грузинським акцентом в рацію. Його, скажемо відверто, і без рації іноді, через акцент, важко зрозуміти відразу)- Не пройшло! Повтори!
– Я орка завалив, здох падло!- емоційно повторив Грузин
– Заза, не пройшло! Повтори!
– Я орка завалив, здох падло!
– В полон взяв?
– З фігалі!?!?

– Ти розумієш – розповідав мені Заза після всього – їх багато зараз в “пікселі” ходить. У цього бурята в рюкзаку все піксельне. Мені жити не хотілося, поки не переконався, що то орк! Невже, думаю, свого завалив!

– Зараз дурне питання поставлю – вибач, нікуди діти журналістську натуру. Одна справа стріляти кудись туди, де вони точно є, але ти не бачиш облич. А тут очі в очі. Складно?

– Розумієш, якби не я його – то він би мене. Не було часу думати .
І через паузу:
– А взагалі-то… я думав потім про це… складно… Все ж людина. Хоч і уроди вони рідкісні, та все ж людина…

– Онукам розповіси про цей випадок?
– Так!- гордо відповів Заза. І посміхнувся”.

Раніше Інформатор писав про те, що ЗСУ звільнило селище Благодатне та про те, як бійці криворізького батальйону “АРЕЙ” звільнили селище Нескучне.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору