Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

З перших вуст: як відносяться до українських військових мешканці визволених від росіян територій

Вікторію Сімкіну більшість криворіжців знають, як журналістку телеканалу “Рудана”. Але з початком повномасштабного вторгнення Вікторія змінила мікрофон на однострій та разом з побратимами з батальйону “АРЕЙ” визволяє Україну від ворога. При цьому журналістський хист у неї нікуди не дівся. Сімкіна пише нариси з передової.  Коли їх читаєш, іноді по шкірі пробігає мороз.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пост Вікторії, у кожному населеному пункті, де буває “АРЕЙ”, вона “моніторе” відношення місцевих мешканців до українських військових.

За словами журналістки, це відношення сильно відрізняться у залежності від того, побували там росіяни, чи ні. Там, де ворожих військових не було, часто можна почути неприємне: “От ви сюди зайшли – тепер нас будуть обстрілювати”.

Як що мешканці вже пережили “принади руського міра”, люди українським військовим дуже раді та готові допомагати.

Далі тільки розповідь Вікторії:
– Заїхали вночі, зайняли напівзруйновану хату. Спати вклалися покотом, прямо в бушлатах, бо холодно. Ранком жіночка прийшла, запитала, що треба. Разом з такими ж небайдужими притягли овочі, крупи, словом все що треба, поки не налагоджено логістику. А наступного дня сусідка свіжого борщу принесла.

– Заїхали в магазин купити замок. Питаємо: “Є навісний замок?” Продавчиня каже: ” Немає. Є колодка. А “навісний замок” у тих, кого ви поперли звідси))”

– Ніч. Трохи заплутав. Йде молода пара. Хлопець підходить питає: “Заблудилися? Вам туди й туди”. Попрохав сісти в машину і провести. Висадив, подякував. А вони у відповідь: “Та це вам дякуємо, що вигнали тих уродів і захищаєте нас!”

– Розвісив випраний одяг і поїхав працювати. Повертаюся – одягу нема. І тут бабуся-сусідка несе акуратний стовпчик моїх речей. Каже: “Дощ почався, що ж вони мокнути будуть. Висушила от над піччю.”

– В Олександрівці пам’ятаєш, як місцеві при зустрічі дякували, просили обійняти?”
Вікторія дивується: “Що треба пережити, аби мізки працювали відповідно викликам часу, в якому живемо?”

Раніше Інформатор писав про те, що боєць батальйону “АРЕЙ вистрілив у супротивника, переодягнутого у форму ЗСУ. Також повідомлялося про те, що боєць батальйону “АРЕЙ” попри важке поранення, вивіз травмованих побратимів до евакопункту.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Фото: Вікторія Сімкіна

Альона Свірідова

Нагору