Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В батальйоні “АРЕЙ” “воскрес” боєць: історія кулеметника, який партизанив у Херсонській області

Найстрашніше у війні – це втрачати бойових побратимів. Людини, яка ділила з тобою останній ковток води, прикривала у бою, якому ти розповідав про найпотаємніше, більше не має серед живих. З таким змиритися неможливо. І яке ж буває щастя, коли приходить звістка, що він живий.

Як  повідомляє Інформатор з посиланням на відому криворізьку журналістку, а нині бійця баталйьона “АРЕЙ” Вікторію Сімкіну саме так сталося з її товаришем по зброї, кулеметником з позивним Пірат.

За словами Вікторії, Пірат, перш ніж прийти в АРЕЙ, партизанив в окупованому рідному місті. Орки добряче потерпали від зірвиголів невеличкого загону. Чого там тільки не злітало в повітря чи псувалося на рівному місті!)За зовнішністю спокійного, урівноваженого, розсудливого, кремезного молодого чоловіка, приховано справжнього відчайдуха).

Під час чергового штурму, рацією раптом приходить звістка: “Пірат 200”. І в середині виник камінь. І ніякого бажання про щось говорити. Тільки очі, якийсь час, залишалися розміром з блюдце і такої ж форми.

А через пів години: “Піраг 300! Пірат 300!”. І лише потім відчулася страшна слабкість в ногах і з очей бризнули сльози. І це при тому, що особисто я перетиналася з Василем лише кілька разів. Уявіть спектр емоцій тих хлопців і дівчат, які були з ним пліч-о-пліч тривалий час.
Коли про, нібито “200”, дізнався один з близьких друзів Пірата, він не повірив:
– Не може бути! Пірат не з таких! Ми з ним в таких … були! Він в Старомайорському осколок в спину піймав. Надів бронік і три дні ще фігачив орків, наче нічого не сталося! А перед цим, на Херсонському напрямку, наїхав колесом на міну. Його врятував правосторонній руль. Ні! Не вірю!

І виявився правий! А після звістки про поранення, якийсь час, навіть, не цікавило зовсім, яке саме поранення у Пірата. Головне, що живий!!!”.

Про свої партизанські досягнення Василь “Пірат” розповів у інтерв’ю пресслужбі батальйону “АРЕЙ”.

Раніше Інформатор писав про те, що боєць батальйону “АРЕЙ вистрілив у супротивника, переодягнутого у форму ЗСУ та про те, що боєць батальйону “АРЕЙ” попри важке поранення, вивіз травмованих побратимів до евакопункту.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору