Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Кому з командування ЗСУ довіряють українці

С 4 по 10 грудня 2023 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки. Запитання стосувалося довіри військовим командувачам. Спілкування відбувалося методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Київський міжнародний інститут соціології, було опитано 1200 респондентів. У переліку прізвищ були В. Залужний, К. Буданов і О. Сирський, проте без опису їх посад чи роду діяльності, тобто лише ім’я та прізвище.

Як виявилося у результаті, усі три зазначені військові командувачі мають високу довіру населення, а різниця у частках довіри є більшою мірою наслідком різного рівня обізнаності про них. Так, серед загалом усіх респондентів 92% довіряють В. Залужному, 60%  –  К. Буданову (але 18% не знають, хто це такий), 33%  –  О. Сирському (але 48% не знають його).

У перерахунку до тих, хто знає цих командувачів, 94% довіряють В. Залужному, 73% довіряють К. Буданову і 63% довіряють О. Сирському. Водночас рівень недовіри серед тих, хто їх знає, становить 5% для В. Залужного, 24% – для К. Буданова, 29% – для О. Сирського.

Раніше Інформатор писав про те, яким політикам найбільше довіряють українці. Також повідомлялося про те, скільки в Україні прихильників Путіна. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору