Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Хвороба не заважила: мешканець Кривого Рогу з ДЦП переміг у міжнародних змаганнях з бодибілдингу  

Кажуть, що найстрашніша хвороба, це хвороба у голові. Всі інші можливо подолати. Приклад цьому – криворізький спортсмен бодибілдер Іван Федорченко. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на подругу Івана Олену Корж, хлопець хворий на ДЦП, але це заважило йому серйозно зайнятися бодибілдингом і навіть брати участь у всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

Останнім успіхом став виступ Федорченка на міжнародних змаганнях HERCULES OLYMPIA, які відбулись в Португалії, де в різних категоріях між собою змагались найкращі. Він не злякався показати себе і свої досягнення (бо насправді для людини з ДЦП вони неабиякі). Результат – золота медаль у своїй категорії.

Результат - золота медаль у своїй категорії.

Результат – золота медаль у своїй категорії.

За словами Корж потрапити на змагання виявилося нелегко. Причина у банальній бюрократії.

Як пише Олена: “За тиждень до поїздки в центрі міста його зупинили люди в військовій формі, для оформлення повістки.

Зрозуміло, повістка – це не значить, що його заберуть одразу в зону бойових дій, хоча відомо багато випадків, що люди з інвалідністю або серйозними проблемами зі здоровʼям потрапляють в бойові підрозділи.

Отже, чоловіків з військкомату не зупинило посвідчення про інвалідність другої групи з обмеженою придатністю. Зміг це зробити тільки випадковий дзвінок від мами Івана, яка в цей час боронить нашу державу.

Потім була українська митниця, на якій не було достатньо теж цього посвідчення, працівники митниці просили ще доказів, що у людини ДЦП.

Вирішилося питання дуже дивно, тільки після показу моїх дописів у Фейсбуці, які я коментувала: «Ви маєте його пропустити, це на міському рівні, ні, навіть на державному!»
Це коштувало багато нервів та переживань…

Але, коли Іван вийшов на сцену по залу побігла різна реакція, хтось шепотів, хтось сміявся тихо, а хтось навіть не соромився. Люди не розуміли, що відбувається, хто ця людина! Але через декілька секунд зал аплодував, хтось тихенько, а хтось голосно”.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні змінилися пенсії для людей з інвалідністю. Також повідомлялося про те, що у Кривому Розі людям з інвалідністю доступне безкоштовне таксі. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook.

Альона Свірідова

Нагору