Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Універсальний рецепт: як приготувати тісто на смажені пиріжки

Всі полюбляють бабусині смажені пиріжки? Це смак дитинства! Тож пропонуємо приготувати смажені пиріжки вдома з улюбленою начинкою. Рецепт універсального тіста – читайте далі.

Це тісто готується легко і буде добрим для будь-якої начинки, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Тепла вода – 250 мл
  • Молоко – 250 г
  • Пресовані дріжджі – 20 г
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ст. л.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Горілка – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 650 г

Спосіб приготування:

Дріжджі розвести в теплій воді, всипати цукор і ложку борошна, накрити, залишити на 15 хвилин.

Додати решту інгредієнтів і замісити тісто. Воно має бути не дуже густим, рідкуватим. Тісто накрити й залишити підходити на годину в теплому місці.

Потім можна ліпити пиріжки з вашою улюбленою начинкою. Перед смаженням дайте їм полежати накритими 15-20 хвилин. Смажити у великій кількості олії, щоб пиріжки в ній плавали.

Раніше ми розповідали, як приготувати домашній зефір без яєць. Писали, як приготувати турецький хліб та курячі крученики з грибами.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору