Всі полюбляють бабусині смажені пиріжки? Це смак дитинства! Тож пропонуємо приготувати смажені пиріжки вдома з улюбленою начинкою. Рецепт універсального тіста – читайте далі.
Це тісто готується легко і буде добрим для будь-якої начинки, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Тепла вода – 250 мл
- Молоко – 250 г
- Пресовані дріжджі – 20 г
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0.5 ст. л.
- Олія – 2 ст. л.
- Горілка – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 650 г
Спосіб приготування:
Дріжджі розвести в теплій воді, всипати цукор і ложку борошна, накрити, залишити на 15 хвилин.
Додати решту інгредієнтів і замісити тісто. Воно має бути не дуже густим, рідкуватим. Тісто накрити й залишити підходити на годину в теплому місці.
Потім можна ліпити пиріжки з вашою улюбленою начинкою. Перед смаженням дайте їм полежати накритими 15-20 хвилин. Смажити у великій кількості олії, щоб пиріжки в ній плавали.
Раніше ми розповідали, як приготувати домашній зефір без яєць. Писали, як приготувати турецький хліб та курячі крученики з грибами.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок