Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Директор професійно-технічного училища у Дніпропетровській області закупив неякісне вугілля для обігріву навчального закладу

У Дніпропетровській області перед судом постане директор професійно-технічного училища з міста Синельникове. Посадовець закупив вугілля для обігріву приміщень, яке зовсім не відповідало заявленій постачальником якості. Проте очільник навчального закладу підписав акт прийняття-передавання.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру, як з’ясували правоохоронці, у 2022 році між професійно-технічним училищем та приватним  товариством було укладено договір про постачання кам’яного вугілля для опалення закладу в період опалювального сезону на суму 1,3 млн грн.

На виконання умов договору ТОВ поставило до профтеху 152 тонни вугілля яке, згідно з висновком експертного дослідження, не відповідає заявленій якості та класифікації.

Попри це службовець підписав акт прийняття-передавання та вніс неправдиві відомості до офіційних документів щодо характеристик вугілля. На підставі цього було перераховано кошти на користь товариства.

Внаслідок  таких дій навчальному закладу було завдано майнової шкоди на суму 1,3 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання директору закладу запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Його подальшу долю вирішить суд.

Раніше Інформатор писав про те, що голові “Криворіжгазу” повідомили про підозру. Також повідомлялося про те, що у Дніпрі під час війни працювало підприємство з російським капіталом. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору