Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі перевірили якість води в Інгульці та Саксагані: що виявили

У червні 2023 року у Кривому Розі було проведено моніторингове дослідження стану води у річках Інгулець та Саксагань. Дослідження проводили фахівці ВСП «Криворізький районний відділ Державної установи «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» на замовлення управління екології виконкому Криворізької міської ради.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на управління екології виконкому Криворізької міської ради, дослідження річки Інгулець проведені у 4 точках, розташованих у Центрально-Міському та Інгулецькому районах; річки Саксагань – у 7 точках у Тернівському, Покровському та Саксаганському районах.

У річках Інгулець та Саксагань перевищені гранично-допустимі концентрації за трьома хімічними (сухий залишок, хлориди, сульфати) та санітарно-мікробіологічними показникам. Інші концентрації забруднюючих речовин знаходяться у межах гранично допустимих нормативів.

Отримані результати вказують на необхідність посилення роботи виконкомів районних у місті рад з виявлення та ліквідації джерел забруднення річок Інгулець та Саксагань, зокрема виявлення несанкціонованих витоків стічних вод від суб’єктів господарювання та приватних домоволодінь.

Результати дослідження якості води у річці Інгулець

Результати дослідження якості води у річці Інгулець

Результати дослідження якості води у річці Саксагань

Результати дослідження якості води у річці Саксагань

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі перевірили якість води у річці Саксагань та про те, що  у Кривому Розі коронавірус шукають у стічних водах.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

 

Нагору