Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Під час зльоту ворожого МіГ не будуть оголошувати тривогу, але є нюанс

Повітряних тривог в Україні найближчим часом може стати менше. Не кожний зліт ворожого МіГ буде супроводжуватися звуковим попередженням. Якщо точно відомо, що в цей момент ворожа авіація не становить загрози для цивільного населення України, сигнали мовчатимуть.

Як повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та речника командування Повітряних сил ЗСУ полковника Юрія Ігната, сигнал повітряної тривоги залежить від того, чи несе на собі ворожий літак ракети, чи ні. Дізнатися про це можливо не завжди.

НАТО намагається якнайшвидше інформувати Київ про проліт МіГів. Також відповідну інформацію отримує й українська розвідка.

“Не завжди є інформація, з ракетою він летить чи без, чи це просто переліт, чи це бойовий виліт, чи просто тренувальний політ. Якщо є точна інформація, що МіГ-31К не становить загрози – тоді, звичайно, не буде оголошуватись тривоги” – сказав Ігнат.

Полковник пояснив, що Президент Володимир Зеленський дав доручення знайти рішення аби багатогодинні польоти МіГів не паралізували всю Україну.

Яким буде це рішення, наразі невідомо. Як сказав Ігнат: “Повітряні сили і надалі інформуватимуть про загрозу через МіГи і надавати цю інформацію оперативному черговому ДСНС в Києві, який, власне, і запускає систему оповіщення”.

Раніше Інформатор писав про те, що в українців поменшало часу аби потрапити в укриття. Також повідомлялося про те, чому повітряна тривога в Україні триває так довго. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору