Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Керівництво Українського фонду соціальних інвестицій дало високу оцінку спільної роботи у Кривому Розі: За роки співпраці Кривий Ріг показав ефективну організацію та системність в роботі

Кривий Ріг у співпраці з міжнародними партнерами реалізує важливі соціальні проєкти, спрямовані на підтримку мешканців та внутрішніх переселенців. З Українським фондом соціальних інвестицій  місто працює з 2019 року, завдяки заслуженій довірі та чітко налагодженій  роботі керівництва міста з партнерами, співпраця продовжилася і  з початком  повномасштабного  вторгнення.

 4 грудня в. о. міського голови Юрій Вілкул провів  зустріч  з виконавчим директором Українського фонду соціальних інвестицій Андрієм Лактіоновим на якій сторони обговорили напрямки подальшої співпраці. 

Юрій Вілкул подякував УФСІ за довіру та спільну роботу, а також за допомогу, яку Фонд надає криворіжцям та внутрішнім переселенцям у складний військовий час.

«Разом  з нашими партнерами ми реалізуємо проєкти  в галузі медицини. Зокрема, капітально відремонтовано  дві амбулаторії  у Довгинцівському та Інгулецькому районах,  що дозволило покращити умови обслуговування близько 30 тис. криворіжців.  Для інфекційної лікарні було придбано  медичне  обладнання  на суму понад 6,2 млн грн.  На сьогодні в роботі  два проєкти: ремонт  кардіологічного відділення у дев’ятій лікарні та ремонт клініко-діагностичної лабораторії інфекційної лікарні №1. Вагомою  є  допомога   УФСІ  у напрямку підтримки  ВПО. Для вирішення  житлового питання для внутрішньо переміщених осіб,в Інгулецькому районі реконструкцію першого поверху гуртожитку по вул. Каткова  та побудовано 17 одно- та двокімнатних квартир, у тому числі,  дві квартири – для осіб з інвалідністю. Крім того, у  листопаді  2022 року ми підписали  Меморандуми у рамках яких буде проведена реконструкції будівель за адресами: вул. Кропивницького, 63-А та по вул. Туполєва», –  підкреслив Юрій Вілкул.

На зустрічі представники Українського фонду соціальних інвестицій відзначили роботу криворізької команди. Кривий Ріг є  рекордним партнером УФСІ, значна частина коштів була надана для   розвитку  місту від німецьких партнерів

Андрій Лактіонов, виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій сказав: «З вашим містом нас пов’язують теплі та комфортні відносини. За роки співпраці Кривий Ріг  показав  ефективну організацію та  системність в роботі. Фонд, який я представляю, виконує проєкти міжнародно-технічної допомоги й фінансуються вони  урядом Німеччини. Бо саме Німеччина є одним з найбільших донорів з допомоги Україні –  і у військовій, і у фінансовій, і у соціальній сфері. Завдяки німецькій допомозі ми маємо можливість в Україні відновлювати соціальну структуру. Для нас є дуже важливою співпраця з  Кривим Рогом, де ми вже ефективно й успішно відновили декілька амбулаторій первинної медицини, створили житлові об’єкти для переселенців. Наразі, завершується ремонт у двох лікарнях і на наступний рік ми плануємо побудувати два великих об’єкти житла для ВПО. Така кількість наших спільних проєктів уже реалізованих та запланованих, свідчить про плідну співпрацю з міською владою міста».

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору