Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Відоме фото з соцмереж виявилося несправжнім: що не так

Останнім часом у соцмережах шириться щемливе фото. На ньому українські військові з дівчиною у камуфляжі на передньому плані ніби то моляться за врятування та збереження життів побратимів, які зараз боронять Авдіївку. Як виявилося, фото це є банальною підробкою. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на SPRAVDI, це зображення згенероване штучним інтелектом (ШІ), який спецслужби росії активно використовують для поширення фейків,

Що ж не так у відомому фото?

  1. Якщо уважно придивитися, то на військовослужбовцях однострій не українського зразка (піксель), а подібний до однострою росіян.
  2. Прапор на рукаві однострою дівчини, яка зображена на передньому плані, має три кольори. Прапор України має тільки два – синій зверху та жовтий знизу.
  3. Неправильна анатомія рук. Часто на фото, які генерує ШІ, люди мають шість пальців на одній руці. Тут пальців 5, однак, кудись подівся великий палець.
  4. Усі присутні на фото ніби то перебувають в зоні бойових дій, але у жодного з них немає захисних шоломів.
  5. Хрест, який видно на кадрі, абсолютно нетиповий для України. Тим більше для східних областей.

Раніше Інформатор писав про те, що документ, який забороняє українським юнакам 15-18 років виїжджати за кордон, є фейковим. Також повідомлялося про те, що росіяни “виявили” ЛГБТ гурток в українській школі.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору