Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Випічка на Різдвяні свята: готуємо завиванець з горіхами

Завиванці традиційно готували на Різдвяні свята на Львівщині. Робили з різноманітними начинками – з горіхами, маком, яблуками, повидлом, сиром. Як і більшість старих рецептів – це просто і дуже смачно! 

Покроковий рецепт завиванців, – Інформатор.

Інгредієнти на 2 штуки 38 см:

Опара:

  • молоко – 250 мл
  • цукор – 1 ст. л.
  • дріжджі – 15 г
  • борошно – 5 ст.л від загальної кількості
  • масло – 50 г
  • яйце – 1 шт.
  • цукор – 100 г
  • ван.цукор – 1 шт.
  • борошно – 500 г

Начинка:

  • горіхи – 500 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • молоко – 200-250 мл

Спосіб приготування:

До теплого молока додаємо 1 столову ложку цукру та дріжджі. Перемішуємо вінчиком, щоб дріжджі розчинилися.

Додаємо 5 столових ложок від загальної кількості і замішуємо рідке тісто, як на млинці.

Накриваємо тісто рушником та відправляємо в тепло на пів години.

Утворилася опара. Додаємо туди яйце, цукор та ванільний цукор і розтоплене масло – все перемішуємо.

У два етапи додаємо поступово борошно і замішуємо тісто.

Вимішуємо тісто 10-15 хвилин.

Накриваємо рушником і відправляємо в тепло на 1,5 години.

Для начинки змішуємо перемелені горіхи, цукрову пудру та перемішуємо. Сюди наливаємо кипляче молоко та таким чином запарюємо горіхи. Маса не повинна бути рідкою. Накриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.

Беремо половину тіста та розкачуємо у прямокутник, товщиною приблизно 0,5 см.

Додаємо начинку по всьому тісту. Залишаємо тісто по краях, щоб добре заліпити рулет.

Закручуємо щільно в рулет. Переносимо рулет у форму на пергамент.

Завиванці залишаємо у формі під рушником на 20 хвилин.

Змащуємо завиванці жовтком і випікаємо при температурі 160 – 170 градусів 50 – 60 хвилин.

Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати заливний пиріг з лавашем. Писали, як приготувати лінивий печінковий торт та апельсиново-гарбузовий кекс з родзинками.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагору