Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Повітря у квартирі брудніше за вуличне: у Кривому Розі розповіли про природні «очищувачі»

Згідно з дослідженнями вчених, повітря в більшості квартир та будинків містить в 4-5 разів більше шкідливих речовин, ніж на вулиці. І це проблема, адже людина багато часу проводить саме в приміщенні. Шкідливі речовини здатні накопичуватися в організмі і порушувати діяльність імунної, дихальної, серцево-судинної та інших систем.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Управління екології виконкому Криворізької міської ради.

Шкідливі хімічні речовини містяться у засобах для чистки килимів, картриджах для принтерів та у хлорованій воді. Формальдегід розповсюджується від тютюнового диму, пластикових виробів та дешевих меблів з ДСП. Ксилол зустрічається у складі полімерів, силіконів та акрилатів. Його досить часто використовуються при виготовлені меблів.

Також в домі є пил, пилові кліщі, хвороботворні мікроби, шкідливі гази, різні алергени, нікотин.

Як очистити повітря природними «очищувачами»:

Ефективним способом для очищення повітря вважається використання кімнатних рослин. Вчені NASA виявили, що кімнатні рослини виконують не тільки естетичну функцію – деякі різновиди також можуть очищувати повітря в приміщенні від шкідливих хімікатів та токсинів. В ході проведеного дослідження, спеціалісти NASA сформували перелік кімнатних рослин, які відрізняються своєю здібністю очищувати повітря від шкідливих хімічних речовин:

  • спатіфілум,
  • англійський плющ,
  • драцена,
  • хамедорея,
  • фікус бенджаміна,
  • диявольський плющ.

Кімнатні рослини

Раніше ми розповідали, на якому місці по забрудненості повітря знаходиться Кривий Ріг. Писали, що у Кривому Розі тестують новітній прилад для вимірювання якості повітря та про чисте повітря у Кривому Розі.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору