Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Радіоактивні ялинки: у Кривому Розі будуть перевіряти, чи безпечні “новорічні дерева”

Незабаром у Кривому Розі відкривається сезон продажу ялинок. Але зелена лісова “красуня” може увійти у вашу оселю радіоактивно забрудненою. Тому не наражайте свої родини на приховану небезпеку і при купівлі ароматної зеленої ялинки треба обов’язково переконатися, що купуєте дерево, яке пройшло радіаційний контроль.

Повідомляє Інформатор із посиланням на  ВСП «Криворізький районний відділ ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до радіоактивного забруднення значних площ лісів різних природних зон України та саме лісові масиви затримали значну кількість радіонуклідів. Обставини вимагають постійних моніторингових спостережень за міграцією основних радіонуклідів. Минуло вже 35 років після аварії, проте для радіонуклідів це незначний проміжок часу. Велика кількість хвойних дерев, що реалізується на території України вирощується саме на півночі країни. Разом з цим, насолоджуючись виглядом та ароматом зеленої лісової красуні, не забудьте впевнитись в тому, що вона є радіаційно «чистою».

Хвойні дерева необхідно купувати тільки на офіційних точках продажу, при наявності відповідних документів. До того ж кожне дерево повинно мати бірку. Якщо дерево чіповане – це гарантія його екологічності!

Раніше Інформатор повідомляв, що на ЗАЕС стався повний блекаут і є загроза радіаційній безпеці. Також ми  писали, скільки коштуватимуть ялинки в офіційних місцях продажу на Дніпропетровщині.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору