Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Скільки цього року витратять в Україні на новорічні ялинки: правда та брехня

Мережею ширяться заклики не витрачати цього року гроші на новорічні ялинки, а віддати їх на потребу ЗСУ. І цілком розумно, адже в Україні триває війна. Але ці заклики дехто  використовує аби спровокувати людей перейти за посиланням та нібито «проголосувати» проти такого використання коштів. Насправді за посиланнями – реклама сумнівних Telegram-каналів, які таким чином збирають аудиторію.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на SPRAVDI, анонімні Telegram-канали повідомляють, що цього року на новорічні ялинки у містах України планують витратити 609 млн гривень. Ніби-то мешканці кожної області повинні проголосувати, щоб ці гроші передали на потреби ЗСУ.

Насправді,  ніякої інформації про виділення 609 млн грн з бюджету на ялинки немає. Її вигадали. Такі гроші не виділяли на новорічні ялинки ні до повномасштабної війни, ні зараз.

За даними руху «Чесно», у 2022 році 16 міст, які відповіли  на запит представників руху, сумарно виділили на ялинки та декорації 191 тисячу гривень. Наприклад, у Луцьку витратили на оформлення декорацій 17 тисяч, а у Львові ялинку встановили рахунком  місцевого підприємства.

Головну ялинку країни як минулого року, так і цьогоріч встановлять  на Софійській площі в Києві за гроші меценатів.

Чи будуть цього року встановлювати новорічні ялинки у Кривому Розі та чиїм коштом, наразі невідомо.

SPRAVDI вкотре нагадує: “Не переходьте за підозрілими посиланнями та довіряйте лише справжнім офіційним і перевіреним джерелам”.

Раніше Інформатор писав про те, як росіяни намагаються переконати світ, що в Україні голод. Також повідомлялося про те, що відомо про солдат-роботів в Україн.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору