Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Криворіжець вкрав 1,5 мільйона гривень, прикриваючись соцвиплатами від міжнародних організацій та Є-підтримки

Мешканець Кривого Рогу незаконно заволодів 1,5 мільйонами гривень. Він разом з іншими спільниками розсилав у соцмережі фішингові посилання під виглядом соціальних виплат від держави, Є-підтримки та міжнародних організацій. Громадяни вводили за посиланнями свої дані банківських карток та потім криворіжець, маючи доступ до них, знімав гроші через каси супермаркетів.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

Поліцейські встановили, що чоловік ошукав 40 потерпілих із різних регіонів України.

Провели обшуки за місцем мешкання фігуранта. Вилучили комп’ютерну техніку, банківські картки, чорнові записи. Все направили на експертне дослідження.

21 жовтня криворіжцю повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Правоохоронці перевіряють його на причетність до вчинення інших фактів шахрайств та встановлюють організаторів злочинної схеми.

Наразі підозрюваний знаходиться цілодобово під домашнім арештом.

Криворіжець ошукав людей на 1,5 мільйона гривень

Вилучені банківські картки

Раніше ми розповідали, що мешканець Дніпропетровської області ошукав громадян на 130 тисяч гривень. Писали, що у Дніпропетровській області шахрай ошукав людей на продажі одягу в інтернеті та що рецидивіст з Дніпропетровської області під виглядом допомоги ЗСУ виманював у громадян гроші.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору