Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Розшматовану ногу хотіла зібрати сама: у Дніпрі рятують військову, яка підірвалася на міні

Мужності українських воїнів, їх витримці та оптимізму можуть позаздрити казкові супергерої. Що ж казати, про випадки, коли ними виявляються ніжні, тендітні жінки. Одну за таких супергероїнь зараз рятують в обласній клінічній лікарні імені Мечникова.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на генерального директора обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергія Риженка, це сталося під час наступу ЗСУ у Запорізькій області. 25-річна львів’янка Анастасія наступила на міну. Дівчина почула, як струм пройшов від голови до ноги, побачила закривавлені ноги, відірвану праву кінцівку. Розшматовану ногу хотіла сама зібрати до купи. Наклала турнікети разом з побратимом на ліву та праву ногу.

Лежала, чекала, поки її евакуюють. Миші бігали по її тілу, поряд було десятки трупів та поранених росіян та українських хлопців. Сльози самі виливались з її очей, але Настя знала, що обов’язково виживе, бо вдома її чекає п’ятирічний син Ярем.

Далі було Запоріжжя, ампутація лівої кінцівки та стрімке доставлення у лікарню імені в Мечникова, де пораненій прооперували праву ногу.

Наразі у Настусі позитивний настрій, бажання вийти на каталці на повітря і зустрітись з побратимами.

Її мама працює медиком, але Настя, тримаючи телефон, боїться розповісти всі ці жахи війни та поранення.

Під час лікування в реанімації дівчина зустрілася  з Президентом олімпійського комітету Вадимом Гутцайт та одержала футболку, в якій хоче пробігти в день нашої Перемоги.

“На її обличчі посмішка та бажання швидше видужати”  – пише Риженко.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпрі рятують важко пораненого у шию бійця, який був за мить до загибелі. Також повідомлялося про те, що у Дніпрі “по шматочкам” збирають пораненого бійця “з нуля”

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

<

Нагору