Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У лікарні Дніпропетровської області рятують важко травмованого російським обстрілом хлопчика з Покровська

З початку повномасштабного вторгнення від рук росіян в Україні загинуло понад 500 дітей та понад 1000 зазнали поранень. Загиблих було б набагато більше, як би не талант та високий професіоналізм українських лікарів, які, неначе боги, повертають важко поранених до життя. Серед тих, кого врятували, хлопчик, який постраждав від російського удару по Покровську Донецької області.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровську обласну раду, 11-річного Микиту доставили до обласної лікарні у важкому стані.

За словами завідувача відділення інтенсивної терапії Сергія,  у постраждалого важка комбінована травма. Стиснення, через те, що дитину придавило плитами, опіки грудної клітини, живота, переломи та компресійна травма обличчя, численні осколкові поранення. Через добу стан вдалося стабілізувати. Але потрібне тривале лікування та реабілітація»

Разом з хлопчиком у лікарні знаходиться його мама Ірина. Під час російського удару вона була на роботі. Жінка розповідає, що вдома з сином знаходився батько. На щастя, чоловік отримав не важкі поранення і зараз проходить лікування в одній з лікарень Покровська.

«Нашої квартири немає. Взагалі. Це диво, що мої рідні залишилися живими. Більше ми не повернемось до Покровська. Я дякую рятувальникам, лікарям, усім, хто допомагав і продовжує допомагати нам», – сказала Ірина, мама Микити.

Сам Микита розповідає, що не памʼятає звуку вибуху. Тільки те, коли він вже лежав у повністю зруйнованій квартирі, придавлений плитою. На щастя, рятувальники дістали Микиту одним з перших.

«Зараз настрій у Микити бойовий. Любить математику, мріє стати інженером та будувати ракети, які літатимуть у космос та захищатимуть Україну. Загалом, з початку повномасштабного вторгнення близько 15% усіх дітей України, які постраждали від війни, пройшли через нашу обласну дитячу лікарню. І це говорить про одне – Дніпропетровщина стала медичним хабом для наших людей з Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької, Херсонської областей. Тому рівень медичної допомоги в наших закладах ми маємо тримати на найвищому рівні», – підсумував Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради.

11-річного Микиту доставили до обласної лікарні у важкому стані.

11-річного Микиту доставили до обласної лікарні у важкому стані.

Хлопчик знаходиться у відділенні інтенсивної терапії

Хлопчик знаходиться у відділенні інтенсивної терапії

Поряд з Микитою завжди мама

Поряд з Микитою завжди мама

Зараз настрій у Микити бойовий

Зараз настрій у Микити бойовий

Дніпропетровщина стала медичним хабом для наших людей з Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької, Херсонської областей

Дніпропетровщина стала медичним хабом для наших людей з Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької, Херсонської областей

Раніше Інформатор писав про те, що у Кривому Розі 2-річна дівчинка випала з вікна та знаходиться у реанімації та про те, що під час російського обстрілу по Кривому Рогу загинула дитина.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору