Триває Різдвяний піст. Але це не є привидом харчуватися прісно та скучно. Як виявляється, навіть без м’яса, яєць та сметани можна приготувати багато смачнючих страв.
Інформатор пропонує рецепт чудових котлет. які точно сподобаються вашій родині.
Капустяні котлети з морквою та картоплею
Продукти
- 400 г свіжої капусти,
- 1 морква,
- 1 цибулина,
- 2 картоплі,
- 3 зубчики часнику,
- 1/2 ч. л. солі,
- чорний перець за смаком,
- 2 ст. л. манної крупи,
- 2 ст. л. муки.
Приготування
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Білокачанну капусту спочатку шаткуємо соломкою, потім дрібно нарізаємо.
Заливаємо нарізані овочі кип’ятком і залишаємо на 15 хвилин або відправляємо в киплячу воду і варимо 3 хвилини на середньому вогні.
Капуста стане м’якша, ніжніша, а з цибулі піде гіркота.
Потім капусту і цибулю відтискаємо, перекладаємо в миску.
Важливо капусту після термічної обробки добре відтиснути, тоді котлети будуть добре формуватися і тримати форму.
До капусти додаємо натерті на дрібній тертці моркву, часник, картоплю, а також сіль, чорний перець, добре перемішуємо.
Тепер додамо манну крупу і борошно і ще раз добре перемішати. Залишимо масу на 5-10 хвилин, щоб крупа розбухла.
Виходить щільна маса з якої дуже легко ліпляться котлети.
Вологими руками формуємо капустяні котлети.
Викладаємо капустяні котлетки на розігріту сковорідку з соняшниковою олією, обсмажуємо на середньому вогні до рум’яності.
Подати їх можна з кетчупом, пісним майонезом чи іншим овочевим соусом.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати котлети без м’яса з грибами. Також повідомлялося про те, як приготувати грибний плов.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Альона Свірідова