Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До Різдвяного посту: готуємо котлети з капусти

Триває Різдвяний піст. Але це не є привидом харчуватися прісно та скучно. Як виявляється, навіть без м’яса, яєць та сметани можна приготувати багато смачнючих страв. 

Інформатор пропонує рецепт чудових котлет. які точно сподобаються вашій родині.

Капустяні котлети з морквою та картоплею

Продукти

  • 400 г свіжої капусти,
  • 1 морква,
  • 1 цибулина,
  • 2 картоплі,
  • 3 зубчики часнику,
  • 1/2 ч. л. солі,
  • чорний перець за смаком,
  • 2 ст. л. манної крупи,
  • 2 ст. л. муки.

Приготування

Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Білокачанну капусту спочатку шаткуємо соломкою, потім дрібно нарізаємо.

Заливаємо нарізані овочі кип’ятком і залишаємо на 15 хвилин або відправляємо в киплячу воду і варимо 3 хвилини на середньому вогні.

Капуста стане м’якша, ніжніша, а з цибулі піде гіркота.

Потім капусту і цибулю відтискаємо, перекладаємо в миску.

Важливо капусту після термічної обробки добре відтиснути, тоді котлети будуть добре формуватися і тримати форму.

До капусти додаємо натерті на дрібній тертці моркву, часник, картоплю, а також сіль, чорний перець, добре перемішуємо.

Тепер додамо манну крупу і борошно і ще раз добре перемішати. Залишимо масу на 5-10 хвилин, щоб крупа розбухла.

Виходить щільна маса з якої дуже легко ліпляться котлети.

Вологими руками формуємо капустяні котлети.

Викладаємо капустяні котлетки на розігріту сковорідку з соняшниковою олією, обсмажуємо на середньому вогні до рум’яності.

Подати їх можна з кетчупом, пісним майонезом чи іншим овочевим соусом.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати котлети без м’яса з грибами. Також повідомлялося про те, як приготувати грибний плов.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору