Дехто вважає старовинну українську кухню ситною, смачною, але дещо простуватою. Це не так. Українці здавна любили незвичні поєднання продуктів. У результаті виходили справжні кулінарні шедеври, гідні самих шикарних європейських ресторанів.
Щоби довести це Інформатор пропонує приготувати свинину з медом та калиною.
Продукти
- 500 г. свинини
- 2 цибулини
- 2 моркви
- 2 стебла селери
- 2 ст. л. томатної пасти
- 1 склянка червоного вина
- 1 склянка м’якого меду
- 2 гілочки розмарину
- 2 гілочки тим’яну
- 1 ст. л. олії
- сіль та перець
- 1 гілочка калини.
Приготування
- Наріжте свинину кубиками і обсмажте на олії до золотисто-коричневого кольору.
- Додайте нарізані цибулини, моркву та селеру, обсмажуйте на середньому вогні протягом 5 хвилин, доки овочі не стануть м’якими.
- Додайте томатну пасту та розмарин, обсмажуйте ще 2-3 хвилини.
- Додайте вино, мед та тим’ян.
- Зменшіть вогонь до середнього та готуйте протягом 30 хвилин, доки м’ясо не стане м’яким та сік не випарується на ¼ частини.
- Додайте нарізану калину та готуйте ще 5 хвилин.
- Подавайте страву гарячою, прикрашену з тим’яном та розмарином.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати смачнючий хліб на кока-колі. Також ми розповідали про те, як приготувати картоплю по-азійськи за одну хвилину.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у
Альона Свірідова