Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо бюджетні хлібні котлети 

Якщо у вас вдома є черствий хліб — чудово! З нього можна приготувати пречудові котлетки – хлібні. Ці котлетки готуються швидко, а інгредієнти не потребують особливих витрат.

Рецепт котлет, від яких просто не зможете відірватися, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Черствий хліб – 400 г
  • Сир твердий – 20 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукіні – 200 г
  • Ковбаски для смаження – 200 г
  • Оливкова олія – 30 мл
  • Олія соняшникова – 1 л
  • Панірувальні сухарі – 100 г
  • Часник, зубчики – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

Хліб наріжте великими шматками й розмочіть у воді.

У розмочений хліб додайте натертий твердий сир і сирі яйця. Перемішайте, посоліть і поперчіть.

Цукіні наріжте невеликими півкільцями.

Налийте на сковороду оливкову олію, покладіть туди ковбаски, додайте часник. Через 3 хвилини додайте цукіні й долийте трохи води. Тушкуйте, доки цукіні не стане м’яким.

Тушковані ковбаски і кабачок остудіть.

Коли суміш охолоне, додайте її у фарш з хліба та яйця. Ретельно перемішайте.

У сотейник налийте велику кількість олії для фритюру.

З фаршу зліпіть невеликі кульки, обваляйте їх у сухарях і обсмажте в киплячій олії. Страва готова!

Раніше ми розповідали, як приготувати густий борщ без м’яса. Писали, як приготувати українські горохвяники та роліні з куркою та грибами.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору