Кривий Ріг До сайту

 По-єврейськи: готуємо картопляно-цибулеву запіканку

Картопляно-цибулева запіканка — страва, популярна в ашкеназькій єврейській кухні. Страва може бути солоною або солодкою, традиційно приготованою з картоплі або локшини. У результаті має вийти страва з хрумкою верхівкою і ніжною вершковою начинкою.

Реклама

Покроковий рецепт бюджетної запіканки, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама
  • Картопля – 1 кг
  • Олія соняшникова – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Часник, зубчики – 2 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

Картоплю почистьте й помийте. Половину картоплі відваріть у підсоленій воді протягом 15 хвилин. Потім розімніть її на пюре.

Цибулю і часник почистьте. Половину цибулі та часник дрібно наріжте. Розігрійте сковороду з 2 ст. л. олії й обсмажте в ній нарізану цибулю, помішуючи, протягом 10 хвилин. Додайте часник і смажте ще 5 хвилин. Посоліть і поперчіть.

Реклама

Половину від решти картоплі й другу половину цибулі натріть на грубій тертці. Рідину відтисніть. Змішайте масу з картопляним пюре, додайте смажену цибулю і часник, яйця, 2 ст. л. олії, сіль, перець і перемішайте до однорідної маси. Викладіть масу у форму для запікання, змащену олією.

Решту картоплі наріжте тонкими кружальцями, посоліть і побризкайте 1 ст. л. олії. Викладіть їх віялом на картопляну масу у формі. Запікайте 1 годину при температурі 190°C.

Раніше ми розповідали, як приготувати салат з печінкою. Писали, як приготувати салат з куркою і капустою та українську зганянку.

Реклама

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Реклама