Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Давня українська страва: готуємо українську зганянку

Зганянку багато хто плутає з капусняком, але це трішки різні речі. Смак цієї бюджетної наваристою страви запам’ятовується надовго. У складі є квасоля. Щоб скоротити час приготування, можна відварити її заздалегідь.

Покроковий рецепт бюджетної страви, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Квасоля червона – 250 г
  • Квашена капуста – 500 г
  • Свинячі ребра – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове несолоне – 50 г
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 3 л
  • Додати в шопінг-ліст

Спосіб приготування:

Квасолю відварити до напівготовності.

Тим часом обсмажити нарізані ребра. Викладати на сковорідку салом униз, щоб стоплювався жир. Смажити з усіх боків до золотавого кольору, посолити за смаком.

Посмажені ребра додати до квасолі. Варити до готовності квасолі.

Для засмажки вилити олію на сковорідку та розігріти в олії вершкове масло. Додати дрібно нарізану цибулю, смажити до золотавості.

До цибулі додати просіяне борошно. Добре перемішати, щоб не було грудочок. Додати томатну пасту. Смажити декілька хвилин.

До зганянки додати квашену капусту. Додати засмажку та перемішати. Довести смаку сіллю. Варити до готовності капусти й подавати.

Раніше ми розповідали, як приготувати оладки з ковбасою. Писали, як приготувати бісквітний рулет з маковим кремом на манці та пиріжки з яблуками та гарбузом.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

 

Нагору