Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

День інженерних військ України, День ракетних військ й артилерії: які події відзначають у світі та чому цей день вважається небезпечним

3 листопада відзначають День інженерних військ України, День ракетних військ й артилерії, Всесвітній день доброзичливого ставлення до юристів. Православна церква України вшановує пам’ять сестри Володимира Мономаха, принцеси Анни Всеволодівни. Вона заснувала Янчин жіночий монастир у Києві, який не зберігся до наших днів. При ньому Анна відкрила першу в Київській Русі жіночу школу грамоти, співу та рукоділля. У народі свято відоме під назвами Анна Холодна, Ілларіонов день.

Прикмети погоди та що не можна робити сьогодні, – розповість Інформатор.

День інженерних військ України

3 листопада професійне свято відзначають інженерні війська. День інженерних військ України встановлений Наказом президента від 27 жовтня 1999 року.

Інженерні війська – вид Спеціальних військ Збройних сил України, які виконують завдання як на фронті, так і в тилу під час бойових дій, допомагають вирішувати логістичні або захисні завдання. Інженерні війська супроводжують різні підрозділи, від піхоти та моторизованих до аеромобільних та повітряних сил.

День ракетних військ й артилерії

День ракетних військ і артилерії – державне свято України, що відзначається щорічно 3 листопада. Свято встановлено Указом Президента України від 31 жовтня 1997 року.

Ракетні війська та артилерія – рід Сухопутних військ ЗСУ, що складаються зі з’єднань оперативно-тактичних і тактичних ракет, з’єднань і частин гаубичної, гарматної, реактивної і протитанкової артилерії, артилерійської розвідки, мінометних підрозділів і підрозділів протитанкових керованих ракет.

Всесвітній день доброзичливого ставлення до юристів

Щорічно у першу п’ятницю листопада проводиться День доброзичливого ставлення до юристів з ініціативи American Lawyers Public Image Association. Цей день засновано у 2001 році з ініціативи American Lawyers Public Image Association.

Перша п’ятниця листопада – не лише день визнання та вшанування, а також гарна можливість для юристів «повернути» любов людям за допомогою спеціальної ініціативи: години суспільних робіт чи пожертви, яка еквівалентна вартості однієї робочої години, в благодійну організацію.

Анна Холодна

До початку листопада зазвичай випадав перший сніг, на вулиці помітно холоднішало, а сонце дуже рідко показувалося за хмарами. Тому цей день отримав назву Анна Холодна.

Наші предки в день Анни займалися рукоділлям: ткали і вишивали, валяли з вовни, виготовляли лляні полотна і нитки. Вірили, що рукодільницям в це народне свято протегує сама свята Анна і благословляє їх за працьовитість.

Також у свято 3 листопада збирали пізні ягоди і заморожували їх на зиму. З ягід в цей день готували варення, компоти і киселі, додавали їх в начинку для пирогів.

В цілому народне свято 3 листопада вважалося небезпечною і важкою датою. У народі говорили, що в цю дату по землі ходила нечисть і дивиться, як живуть люди. Щоб не зіткнутися з нечистю, в цю дату намагалися не виходити на вулицю без потреби і не вирушати в далеку дорогу.

За старим стилем церква 3 листопада вшановувала пам’ять Іларіона Великого. В Ілларіонів день, за прикметами, не можна вирушати в далеку дорогу. Дороги в цей день вважалися дуже небезпечними через непередбачувану погоду і грязюку.

Що не можна робити 

Не можна в цей день вирушати в подорож в далеку дорогу, особливо якщо дорога покрита брудом. Якщо ж поїздку скасувати не можна, то перед відправленням рекомендується прочитати “Отче наш”.

Не варто погано відгукуватися про родичів в цей день, особливо недавно померлих. Також категорично заборонено залишати сміття біля могил.

Нічого не піднімайте з землі в цю дату. На покинуті речі може бути накладений пристріт.

Не можна в цей день скаржитися на свою долю, згадувати негаразди і старі образи, заздрити чужому щастю – інакше ваші проблеми посиляться.

Прикмети погоди 

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Якщо 3 листопада різко похолодало, то більше теплих днів в листопаді не буде.
  • Грім в цю дату віщує багатий урожай в наступному році.
  • Випало багато снігу в цей день – в наступному році вродить багато пшениці.
  • Якщо дим з пічної труби піднімається вгору, то погода покращиться, а якщо стелиться над землею, то буде сиро.
  • Безвітряний і сонячний день 3 листопада віщує поліпшення погоди.
  • Теплий вітер подув – до відлиги.

Іменини: Анна, Євдокія, Олександр, Богдан, Василь, Володимир, Євдокія, Іван, Ілля, Микола, Павло, Петро, Сергій, Федір.

Раніше ми розповідали, про гороскоп на 3 листопада. Писали, про погоду 3 листопада та які прем’єри з’явилися у кінотеатрах Кривого Рогу.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору