Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В боях на Харківщині загинув гірник з Кривого Рогу

1 листопада на фронті загинув кріпильник дільниці №28 шахти «Криворізька» Дмитро Терепа. Життя бійця обірвалося в районі населеного пункту Козача Лопань Харківської області. Дмитру було 42 роки. Без чоловіка залишилася дружина Олена Володимирівна, без батька – син Владислав та донька Валерія.

Трагічну звістку повідомили на сайті Криворізького залізорудного комбінату, – передає Інформатор.

Дмитро Дмитрович Терепа народився 10 грудня 1980 року у Кривому Розі. Після закінчення школи вступив до Криворізького авіаційно-технічного училища, де здобув освіту за спеціальністю «Електромеханіка».

У 2001 році хлопець пов’язав своє життя з Криворізьким залізорудним комбінатом – працевлаштувався гірником підземним на дільницю №28 шахти «Криворізька» (на той час – «Родіна»). Через 3 місяці обіймав посаду кріпильника цієї ж дільниці. Згодом за цією посадою трудився на дільниці №19. Молодий фахівець завжди прагнув здобувати нові знання і навчатися, тож заочно вступив до Національного авіаційного університету, де отримав кваліфікацію інженера з керування та обслуговування систем за спеціальністю «Обладнання повітряних суден». Під час своєї роботи на підприємстві працював на різних дільницях шахти «Криворізька».

Остання його посада – кріпильник дільниці №28 (ремонтно-відновлювальних робіт та доставки матеріалів). За цей час проявив себе відповідальним та сумлінним трудівником, професіоналом своєї справи. Дмитро Терепа користувався заслуженою повагою як серед колег, так і керівництва шахти «Криворізька» й підприємства.

28 квітня 2023 року, під час повномасштабної агресії рф проти України, Дмитра було призвано до лав Збройних сил України. Він ніс службу заступником командира роти з морально-психологічного забезпечення роти вогневої підтримки. Служив у званні старшого лейтенанта військової частини А7287. Мав високий рівень мотивації до військової служби, адже хотів, щоб його родина та всі громадяни України були у безпеці. Показував особистий приклад зразкового виконання військового обов’язку.

На жаль, 1 листопада бійця не стало.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким полеглого Героя.

Раніше Інформатор розповідав, що на фронті загинув досвідчений військовий з Криворізького району. Також ми писали, що на війні загинув розвідник з Кривого Рогу.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору