Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Бюджетна та смачна страва: як приготувати українські горохвяники

Горохвяники – давня страва української кухні. Горох настільки давня культура, що було б дивно, щоб в українській кухні не було б чогось подібного на фалафель у східній кухні. А ще, горохвяники – це традиційна страва на церковне свято 40 мучеників.

Тісто для горохвяників можна замішувати на манці або борошні, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Горох сухий – 2 склянки
  • Манка – 1/5 склянки
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Панірувальні сухарі – 250 г

Спосіб приготування:

Горох залити водою на ніч. Злити воду з гороху, якщо залишилася. Додати води й варити до готовності. Готовий горох ретельно перетерти у зручний вам спосіб.

Нарізану цибулю обсмажити із сіллю та перцем до золотавості, додати до гороху перемішати.

Додати манку або борошно, яйця та ретельно перемішати. Посолити та поперчити за смаком.

З маси сформувати кульки та обваляти в сухарях. Перед смаженням надати форми оладок.

Смажити на розігрітій олії по декілька хвилин з двох боків. Подавати із сметаною.

Раніше ми розповідали, як приготувати роліні з куркою та грибами. Писали, як приготувати сирно-картопляний хліб та тосканський цибулевий суп.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору