Горохвяники – давня страва української кухні. Горох настільки давня культура, що було б дивно, щоб в українській кухні не було б чогось подібного на фалафель у східній кухні. А ще, горохвяники – це традиційна страва на церковне свято 40 мучеників.
Тісто для горохвяників можна замішувати на манці або борошні, – пише Інформатор.
Інгредієнти:
- Горох сухий – 2 склянки
- Манка – 1/5 склянки
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Панірувальні сухарі – 250 г
Спосіб приготування:
Горох залити водою на ніч. Злити воду з гороху, якщо залишилася. Додати води й варити до готовності. Готовий горох ретельно перетерти у зручний вам спосіб.
Нарізану цибулю обсмажити із сіллю та перцем до золотавості, додати до гороху перемішати.
Додати манку або борошно, яйця та ретельно перемішати. Посолити та поперчити за смаком.
З маси сформувати кульки та обваляти в сухарях. Перед смаженням надати форми оладок.
Смажити на розігрітій олії по декілька хвилин з двох боків. Подавати із сметаною.
Раніше ми розповідали, як приготувати роліні з куркою та грибами. Писали, як приготувати сирно-картопляний хліб та тосканський цибулевий суп.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Євгенія Глубінок