Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Випічка до чаю: готуємо пишні пиріжки з яблуками та гарбузом 

Поєднання пухкого дріжджового тіста із соковитою начинкою з яблук, гарбуза та апельсина сподобається всім. Тісто пиріжків виходить ідеально м’яким. А начинка виходить дуже ніжною та ароматною. Ви не відчуєте надміру гарбуза, зате цитрусова нотка буде домінувати.

Покроковий рецепт ароматних пиріжків, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Для тіста

  • Вода – 70 мл
  • Дріжджі пресовані – 18 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – 3 г
  • Цукор – 50 г
  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Масло вершкове – 30 г

Для начинки

  • Гарбуз – 400 г
  • Яблука – 200 г
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Масло вершкове – 20 г

Для змащування

  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Молоко – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

У глибоку тарілку налийте теплу воду, розчиніть у ній дріжджі та розмішайте вінчиком. Додайте яйця, цукор і знову перемішайте.

В миску просійте борошно, додайте сіль і розмішайте. Влийте в борошно дріжджову суміш і замісіть туге тісто.

Додавайте в тісто по шматочку розм’якшеного масла, щоразу ретельно вмішуючи його в тісто. Викладіть тісто на дошку й вимішуйте протягом 7 хвилин.

Потім перекладіть тісто в миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці підходити на 2 години. Через 1 годину обімніть тісто.

Тим часом приготуйте начинку. Яблука й гарбуз почистьте від шкірки та насіння, м’якуш наріжте кубиками. З апельсина натріть цедру, потім розріжте його навпіл, одну половину наріжте кубиками.

Нарізані кубики змішайте і посипте цукром. У сковороді розтопіть вершкове масло, висипте підготовлену суміш і смажте, помішуючи, до м’якості. Потім дайте начинці охолонути.

Тісто обімніть, поділіть на 12 частин і сформуйте з них кульки. Розкачайте з них круглі коржики, на середину кожного викладайте по столовій ложці начинки та ретельно защипайте краї тіста.

Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього вироби. Яйце змішайте з ложкою молока і змастіть сумішшю пиріжки.

Випікайте у розігрітій до 200 °C духовці 17-19 хвилин. Спечені поріжки залиште остигати. Потім подавайте до столу.

Раніше ми розповідали, як приготувати роліні з куркою та грибами. Писали, як приготувати картоплю по-азійськи за 1 хвилину та круасани на пательні.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook

Євгенія Глубінок

Нагору