Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

З якого віку в Україні треба оформлювати паспорт

Люди старшого віку добре пам’ятають, що кожний громадянин України по досягненні 16 років має оформити паспорт. Зараз це правило змінилося. Вік на отримання паспорта зменшився.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Міграційну службу Дніпропетровської області, в Україні особи, яким виповнилось 14 років, зобовʼязані отримати паспорт. У роз’ясненні підкреслюється, що це є не лише правом, а й зобов’язанням кожного громадянина України, якому виповнилося 14 років.

Зробити це треба не пізніше, ніж через місяць після чотирнадцятиріччя. Для цього необхідно звернутися до територіального підрозділу Державної міграційної служби чи Центру надання адміністративних послуг.

Перше отримання паспорта є безкоштовним. Він може бути у вигляді ID-картки та видається до виповнення 18 років. Після цього віку – на кожні 10 років.

Раніше Інформатор писав про те, кому в Україні можуть відмовити в оформленні закордонного паспорту. Також повідомлялося про те, що в Україні змінилися умови отримання біометричного паспорта.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору