Існує не сотні, а тисячі способів приготування картоплю. І хоча у країнах Азії більш популярний рис, картоплю там теж полюбляють. Але смажать її надзвичайно швидко, буквально за одну хвилину.
Інформатор пропонує рецепт картоплі в азійському стилі. В якості гарніру на святковий стіл вона просто шикарна. Та й до пива, як закуска підійде відмінно.
Точних пропорцій для цієї страви немає. Важливо лише, щоб олії було достатньо для приготування у фритюрі.
Картопля по-азійськи
Продукти
- Картопля
- Часник
- Сіль перець
- Копчена паприка
- Суха аджика
- Перець чилі
- Кукурудзяний крохмаль
- Рослинна олія
Приготування
- Начистить потрібну вам кількість картоплі, і натріть її на тертці для корейської моркви.
- Натерту картоплю просушіть за допомогою паперових рушників, а потім посипте копченою паприкою, сухою аджикою та кукурудзяним крохмалем. Все це ретельно перемішайте.
- Обсмажуйте картоплю у фритюрі не довше 30-40 секунд.
- Часник і перець чилі подрібніть, додайте до них пару ложок розпеченої олії і полийте цією сумішшю готову картоплю. Перед подачею можна оббризкати блюдо соєвим соусом.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати карпатські картопляні книдлі з сиром. Також ми розповідали про те, як приготувати картопляні коржі на пательні.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі пишіть нам у Facebook
Альона Свірідова